Väringarna i Miklagård

Väringarna i Miklagård

By Mathilda Lönnberg

  • Release Date : 2016-10-05
  • Genre : Europe
  • FIle Size : 0.95 MB

Description

Väringarna i Miklagård I den här e-boken får du veta mer om väringarna – ett stort antal vikingar som tjänstgjorde som trofasta livvakter för kejsaren i Miklagård (Konstantinopel).
Du får en kort beskrivning av några av de mest kända väringarna samt några spännande anekdoter om det spännande livet för en nordbo vid ett kejserligt österländskt hov.
Den här texten publicerades ursprungligen år 1880 i boken ”Läsning i hemmet för hvar dag i året. Illustrerad svensk familjebok utgifven af Herm. Hofberg” med titeln ”Väringarne i Miklegård”.  Texten skrevs av signaturen ”- - th —” (1837–1907).
Den här e-boken publicerades på sajten e-bokbiblioteket.se i oktober 2016.
Du får gärna länka till den här e-boken eller skicka vidare e-boken till vänner och bekanta. Du får till och med ladda ner den och sprida den vidare på din egen sajt eller blogg – men då kan vi inte göra eventuella ändringar, rättelser eller kompletteringar. 
Eftersom den här texten skrevs på 1800-talet så innehåller den mått, ord och personer som inte är så bekanta i dag. Därför har vi kompletterat originaltexten med en kortfattad ordlista.

keyboard_arrow_up